Glömde ju en sak

En liten läskig sak hände i går :-(


Han blev blå om läpparna och tår i går och efter ett litet tag fick han 40 graders feber. Tänkte först inte på det blåa eftersom han var jätte kall. Hans fönster hade stått öppet, Jag trodde anders hade stängde det och tvärtom. Oups.
Men sen berättade pappa i morse att han hade så när han var liten. Han blev blå och sen fick han febertoppar. Han visste dock inte vad det hette för något. Men han fick utav det operera hjärtat sen. Han var väl en 3-4 år då. Går ju inte att fråga farmor längre :-(

Så jag ska ringa sjukvårdsupplysningen sen när han har somnat. Just nu så är det full rulle på honom. Så han är inte tagen iaf av det som hände.

LIte dåligt bloggande

när pappa är här :-)


Men måste bara :-) Vi är med ny bil. Köpte en Toyota previa( Var det så den hette ) Nu får vi plats hela familjen i samma bil.

Nu kommer jag inte åka hiss mera. Sist hade något skitit i hela hissen när jag och lea skulle åka ner. Höll ju på att kräkas. Så det var bara att dra ner vagnen för trappan. Blähhhhhh....

Pappa är här :-)

Han dök upp som gubben i lådan och ska vara här när Lucas har höstlov :-)

Sovmorgon???

Eller inte ;-) Hade ju hoppats på en liten sovmorgon i dag då det är höstlov och vi ska vara lediga. Eller i dag ska faktiskt Nelly och Cim till dagis (förskolan, jag vet. Ska bara lära mig ) för att jag ska ha en Lucas och mamma dag. Okej att Lea får hänga med på ett hörn där oxå.

jag tycker det är viktigt att få göra saker med olika barn i taget i bland. Inte alltid försöka vara en av 4. Att det enskilda barnet får synas på ett annat sätt. Kunna koncentrera sig på tex spela eller åka och bada.

Jag försöker åka i väg till min släkt med ett barn i taget. Nu är det dock länge sen. Bara för att jag vill. Jag känner att det är viktigt. Lika viktigt som att göra saker med alla barnen oxå.

Nu ska vi äta frukost

Jag förstår inte varför det alltid blir så sent...

När jag ska hitta på något. =) Eller det kanske beror på sällskapet.

Vi var iaf ute på Sakura och åt i går. Underbar mat, men man är alltid där. Men så fick det bli. Man går aldrig därifrån missnöjd.

Vi åkte iaf i väg vid halv sju snåret, mötte upp A på tåget. Åkte in till stan och begav oss till sakura. Åt och drack gott.
Efter vi var klara så gick vi för att ta en drink. Träffade på någon smått överförfriskad karl som talade om att jag hade världens vackraste ögon. Sen tyckte han att det var jobbigt för mig som hade fyra barn och var singel. Va??? Vart fick han de ifrån. Jo men om du sitter där i baren med uringnig och pratar med en massa killar bara så är du singel. Försökte säga till honom att jag var där med min man. Då fick han för sig att A var min man. Jaja... Han försvann efter ett tag då jag inte var interesserad.

Vid tolv snåret fick vi sms av syster att hon gärna ville att vi kommer hem. Visst, vi packar ihop och beger oss hemåt. Missar tåget... Dörrarna stänger igen då vi kom upp för rulltrappan. Upp och tar en bulle hem i stället. Annars skulle det ta minst en timma innan vi kom hem.

A följde med oss hem. Insåg redan då att kvällen kommer nli lång =) Puss på dig. Älskar dig ändå. Men när Cim vaknade vid 4 och jag inte hade hunnit i säng blev jag lite putt. För Cim vägrade somna om. Så det var bara till att gå och leka lite med honom och se till att han inte väckte alla som sov. A somnade sittandes i fåtöljen stackarn. Så gick och hämtade ett täcke till honom.

Kl 7 kom övriga barn upp. Åtta gjorde jag frukost. Väckte A och A. A åkte hem och vi åt frukost, sen dök jag i säng vid 9. Helt slut. Då hade jag varit vaken i 27 timmar. Gäsp. Sov till halv tolv då det var dags att åka i väg på 5 års kalas borta i Järfälla. Kul att ses, det var länge sen. Vi missade självklart tåget, men sånt som händer. Vi var på plats 5 över två och kalaset började 14. Bra jobbat.

Men... Vi skulle åka hem därifrån.  Vi kommer ut därifrån vid kvart över 4. Missar en buss. Kommer dock en några minuter senare. VIsar sig att vi skulle missa pendeltåget. Jaja, ingen fara det går ju en om en kvart. Den gick... Men. När vi kom till Karlberg togs tåget ur trafik. Inga tåg gick vidare söderut. Vi väntar en stund, sen bestämmer vi oss för att gå till st eriksplan för att ta tuben till farsta. Så vi börjar knata och barnen blir hungriga och Cim är SÅ trött. Skulle jag oxå vara, 2 år, klivit upp tok för tidigt och inte hade någon vagn. Vi stannar vid en korvkiosk och barnen får korv och pommes. Vilken lördagsmiddag ;-) Vi kommer till farsta med tuben och går till tåget. Ett tåg rullar in ca 1 timma sent. Samma tåg som vi borde ha åkt om det inte togs ur trafik. Vi hinner åka en station sen blir vi stående. Signalfel. Efter fem minuter rullar det vidare en station till. DÅ tas tåget ur trafik. Jag höll allvarligt på att bli galen. Stod och slet i håret. Nu var det inte bara Cim som var trött, utan även Nelly.


Strax efter kl 19 var vi hemma. Nästan 3 timmar för att ta sig från Veddesta till jordbro. Tar normalt kanske en 50 minuter. När vi kom hem så var det bara borsta tänder på barnen och lägga dom. Inte ett knyst har vi hört sen dess. Ingen som kommer på att dom är törstiga, kissnödiga eller ville ha 18 böcker. Först kalas på ett lekland och sen 3 timmars resa hem. Förstår dom. Skulle oxå deckat om det inte vore för en viss fröken ;-) som vill vara vaken nu.

Har precis sett igenom idol från i går. Tyckte det var lite tråkigt att Loulou åkte ut. Hon gjorde väl inte det bästa
framträdandet, men det var sämre personer i kväll. Tycker det är så kul att se/höra alla reaktioner på Lilla Johan. Han är ju så söt, att han har sån stor Fan Club.

Nej nu ska jag försöka få Lea att sova sen ska jag sova länge länge i morgon. Kommer vara själv hemma med Lea, för maken ska till sin syster och hjälpa henne med lite el och hämta dopklänningen vår. Hon har broderat in namnen på alla barnen inför dopen. Så även nu.

Han tar med sig de stora barnen så dom får träffa sin älskade faster.

Sakura blir det nog iaf

Velig, nej inte alls :-) Men tror det blir sakura om det finns bord. Det är ju en så mysig restaurang och god mat. Men vi går ju alltid dit... Nåja, Får jag inget tips innan vi åker så blir det sakura.


Fast indiskt... Mmm nåja. Blir nog bra.




Indiskt kanske

Glömde ju goda indiska maten...

Det godaste indiska har jag dock ätit i Örebro, känns lite långt
...

Gäsp

Nu har hon somnat prinsessan... Borde väl lägga mig själv nu, men jag har lite svårt att komma till ro när man får lite egen tid.

I morgon eller kväll blir det väl ska jag och anders ut och äta. Mums. Har lurat med oss Leas blivande gudfar oxå. Frågan är fortfarande vart vi ska gå...


Blir det tråkiga/underbara Sakura som man har varit så många gånger på, men har fantastik mat,

Djinges Kahn med god buffe? Nja vill nog bli uppassad och inte springa och plocka mat.


Har aldrig varit på Koh Phangan. Skäms på mig. Kanske det kan bli det.
Eller tappas... Åhhh nu blev det svårt. Hungrig blev jag iaf.


Lite bilder






Mutter mutter

Sonen min ligger inte på topp just nu. Hämtade honom vid halv två efter utvecklingssamtalet. Fröken var så stolt över honom. Ett A barn.... Jag var så glad. Stolt som bara en mamma kan bli. Sen, började helvetet...Först så kastade han ryggsäcken mot sin kompis. När jag sa åt honom att han inte fick så började han kasta jacka och tröja. Sen så vägrade han sätta på sig jackan. Då blev han arg för att jag sa att det inte var sommar. Han gallskrek åt mig att jag hade gjort honom arg. Någon annan blev ju ganska arg med.

Efter ett tag lugnar ner han ner sig.
När han och J ( kompis som följde med ) kom hem fick de gå raka in i duschen då de har varit på en bondgård i dag och tittat på hur dom mjölkar kor osv. Dom luktade skunk... När han har duschat klart uppspelta som dom var så började han kasta saker igen... Denna gången handduken upp mot väggarna så han har sönder en ljusstake som betydet ganska mycket för mig. Jobbade på dagis för ca 10 år sen och jag fick den när jag slutade av ett "favorit" barn. Jag vet... Man får inte ha favoriter. MEn jag tro de flesta har det iaf ;-)

Då brast det lite. För i samma veva höll Nelly på att börja med sitt berömda humör. Skit eftermiddag just nu... :-(


Säger som J:s mamma skrev i sin blogg tidigare i dag. Kan man få utbildning som mamma? Man vill sina barns bästa men det blir inte alltid i praktiken som man tänker sig. 

Just nu leker dom så fint, J, Nelly och Lucas. Cim sitter och leker med sitt tåg, Lea sover brevid mig. Var bara tvungen att avreagera mig en stund innan man råkar säga något dumt som man kommer ångra.

 


Men vad ska man göra då?

Känns så konstigt att kunna planera in något att göra på en fredagskväll. Okej, vi kommer missa idol. Men det är det värt för att få äta ute på restaurang och någon passar upp en.

Förslag på restaurang i sthlm?
Vad går på bio? Jag är helt lost...

Sms från syster min...

Jag och yasse tänkte att vi kunde vara barnvakt till alla barnen på fredag så ni kan göra något roligt tillsammans, gå på bio, resturang eller något sånt, så gör vi mat åt barnen och lägger dom. Tänkte att ni två inte har gjort något på länge,så vi bara kom på idén, men du kan ju säga till om du tycker det låter bra eller inte. Puss och kram


Öhhh. Behöver jag säga att jag tackade ja.. =) Barnvakt till alla 4 en fredagskväll. Bara jag och maken. Mmm undra vart vi ska hitta på då.

Iof fick vi barnvakt igår kväll av grannen för att åka till Ica maxi. Men då sov ju barnen... Räknas inte riktigt. Syster min är 14 år. Lilla vännen. Älskar dig systra min. Nu borde jag hoppa i säng... Men ska läsa igenom mina favoritbloggar först. Kram och go natt

Lilla pojken då

Min kompis har en liten pojk på 8 månader. Han mår inte så bra =( De senaste dagarna har hon tillbringat på barnakuten med liten, och det verkar som dom inte hittar något fel egentligen på honom. FÖrutom att han inte hade kissat osv. Tidigare i kväll fick jag sms då de var dags för ett till besök till akuten. Eller fel, de hade varit där hela dagen. Nu tog det beslut om sondmatning i natt då han inte få behålla näring. Han har gått ner 550 g sen i fredags. =( Urin visade svälkroppar. Lider med er C och E. Tänker på er och hoppas det går bra i natt. Nu är N iaf på sjukhus under natten om det blir något. Puss och kram på er

Lea har sovit hela natten.....

och jag känner mig pigg. Hon åt vid elva i går och sov till sju utan mat. Jag har kommit på att om jag sätter vetekudden i hennes säng innan hon lägger sig så sover hon gott i sin säng. De nätter vi har gjort så sover hon bra, men hon har ätit tidigare. Hoppas det är ett bestående sovrutin. I morgon fyller pappa 56. Har totlt glömt bort det. Skönt att han jobbar borta och inte kommer hem förens på tisdag så man hinner skicka något ;-)Lite jobbigt avstånd med ca 100 mil :-( Var och storhandlade i går. Det som jag nästan åkte för glömde jag;-)ändå slutade det på 3000. Jaks... Funderar på att be fk betal ut föräldrapenningen direkt till Ica maxi. Fast jag lyxade till det och köpte älgstek. Åhh det är ju så gott. Brukar fp lite älgkött av faster. Men det brukar vara julklappen, men det är långt till jul och jag ville ha nu...

Nu är resan bokad

http://www.apollo.se/Travelling+with+apollo/Catalogue/Tunisien/Hammamet/Hammamet/Apartments/Residence+Diar+Lemdina.htm?Search=True&


Hoppas bara länken fungerar. Vi har iaf bokat 2 veckor till Tunisien. Vi åker 24 maj. Mitt när de ska stamrenovera vår lägenhet. Har absolut inte lust att bo här med 4 barn varav att vara hemma på heltid med ett barn. INge kök, inget badrum, ingen tvättstuga.

Det ska bli så skönt att åka i väg. Vi har inte varit hela familjen alls. Sist vi var iväg jag och maken var till London 2004.
Innan dess var det Gran canaria 02.
Sola, bada och bara koppla av. Inge diska, inget städa. Det var inte så dyrt. Med tanke på att vi är 6 personer. Vi betalde strax över 23000 för den.

Alla bilbarnstolar borta

Min bil är ju ingen lyx bil precis. En gammal saab 9000 från 90, men den är min och jag älskar den... Men nu finns inga bilbarnstolar kvar, inget tändningslås, Någon som kan tjuvkoppla;-)  Växellådan var trasig sen innan, och avgassystemet. Men.. Min bil :-D

Högtalarna hade dom försökt skruva bort, men verkade inte ha lyckats eller så blev dom påkomna.

Det enda av värde var borta. Stolarna. Tack och lov så har vi dubbla  uppsättningar. En i varje bil, men det är ändå 3 stolar som måste införskaffas igen.

Jag har blivit med bil igen

Polisen ringde precis. Dom har hittat min lilla skrutt bil :-) På den enda parkering här i krokarna som jag inte har letat på. Den är en liten avstickare, så bra att gömma en bil på, Så snart maken har kommit hem så ska vi gå och se vilket skick den är i.


Lite bilder från 30 års dagen



Så dukade jag





Maten som bjöds på


Snart så ska jag orka....

Skriva lite.  Men är så seg och trött hela tiden. :-(  Håller på att bli förkyld tror jag. Seg i hela huvudet, känner mig matt så fort jag rör mig. Men det bryter aldrig ut något.

Bilen är fortfarande borta.
30 års festen vart lyckad

och jag är så lyckligt lottad som har så underbara barn. :-)

Skitdag

Började bra med huvudvärk. Men lea hade sovit iaf hela natten :-)
Sen så när jag vid 13 snåret skulle jag hämta Lucas och hans kompis R från skolan. Då hade någon snott bilen. Tror du jag blev arg, ledsen och allmänt frustrerad. Så har ägnat eftermiddagen att stöldanmäla bilen osv. Hade ju velat ha en roligare fredagseftermiddag.

Men sen så fick jag ett medelande på facebook att en kompis är hemma i sverige. DÅ blev jag lite gladare.
Hoppas jag har tid att träffa henne bara. Saknar henne mycket. Hon bor I Egypten, så det är inte nästgårds precis.

Nu har vi ätit middag här, fredagsmys med taco. Sen väntar Idol.

Var det bara för att jag gav upp elller???

Då fungerade det helt plötsligt.


Nej ska ge upp datorn en stund och ägna mig åt mina barn, om de vill slita sig från Svampbob vill säga

Ger upp

Blähhh
 











vill ju ha en blogg som går att läsa åtminstone.

Nehe... Inte det heller.

Hur ska jag få till det då???? 17 st eller?

Blir irriterad

på dessa obefintliga rad brytningar. Det går ju inte att läsa då. Mutter mutter. Måste man göra dubbla kanske? Testar iaf. Är ingen som är speciellt duktig på att skriva. Men det går absolut inte att läsa när allt är i ett enda svep. Jag ger upp direkt.

Tack

till er som har grattat mig. :-) Var tvungen att skrapa bilen i går. Så i går letade vi rätt på kupevärmare och motorvärmar sladden. Undra om det är dags för vinterdäck snart med. Hemska tanke, vill inte ens ta till mig att det är vinter snart. Det ska vara sommar hela tiden. Annars är det bajs. Kollar på resa till våren. Har hittat resa för 28000 för hela familjen. 2 veckor. Billigt. :-o Annars har det legat runt 40 000. Måste nog boka snart så man inte blir av med det billiga priset. Hotellet var väl ingen superstandard. Men helt okej. En tre rums lägenhet på markplan. Grekland så klart. Mitt favoritland. All god mat :-o Skulle ju kunna äta den varje dag. Åhh jag längtar redan och har inte bokat. :-D Värme, inget städa, inge diska inget hysteriskt tvättande.Framför allt inget matlagande. Åhhh så skönt. Undra vad man ska hitta på i dag? I kylan. Någon som har något tips?

Grattis till mig själv

Måste ju gratta mig själv när maken glömde bort.... Mutter mutter. ;-) Okej att han är sjuk och att vi firade i helgen. Men ett litet grattis kunde han vackert slänga ur sig. Kan inte tro att jag blir 30 idag... 30 års kris eller vad :-) Jag är ju bara typ 23 eller något. Har ju inte fyllt år sen Lucas föddes. Haha..

Kalaset avklarat

I går firades min 30 årsdag lite i förtid. Fyller inte eg förens på tisdag. Men kalas på en vardag har jag aldrig tyckt om.
Morgonen började med frukost på sängen. Så mysigt. Med kanelbullar, Lucas påminnde pappa att det va kanelbullens dag. Fast jag fick inte i mig kanelbullen så tidigt. Jag har iof svårt att äta överhuvudtaget på morgonen. Men frukost på sängen av barnen är ju guld värt. Man lever ju för det. 2 gånger om året. Födelsedagen och morsdag.

Sen började jag baka lite bröd och gjorde pajer till middagen. La upp de sista kallskurna.
Maken och barnen var ute i skogen och letade efter dekorationer till min dukning. Lite fina höstlöv, rönnbär och kastanjer hade de hittat. Sen dukade jag med det. Vad fint det blir. Det enda bra med hösten är de vackra färgerna :-)
Folk började droppa in vid kl 16 och sista gick kl 1. Det blev trångt i köket. Kommer bara Makens bror med familj så är vi 12 personer här hemma. Med våra barn och hans barn :-) Vi har ynglat av oss med lika många barn.

Fick massa fina presenter. En del fickpengar till vår förhoppningsvis resa i vår. Mitt favvo godis i en Alvar Alto vas. Hela var fylld med marianne kulor... Mumma. Tack svägerska. En flaska Baleys, galliano, kokböcker och Liza Marklunds senaste bok.

Nu ska vi äta frukost här. Blir ganska mycket kallskuret över;-) Så svårt att uppskatta hur mycket mat som går åt. Så det blir lyxig frukost med massa goda salami, parmaskinka, rostbiff, kalkon osv. :-)

Gottis.


Mycket här hemma

med bak, städande och förberedelser för 20 års firande.. Harkel. Just ja. 30 blir jag ju. Hade glömt bort. Eller förträngt.

Var på BVC i dag och blev skogstokig. Läkaren berättade att alla mina barn är överviktiga. Utan att ens se mina barn, utan att ens kolla på deras journaler. Utan enbart pga av att jag sa att alla barnen hade ätit som min lilla tjej.
Hon är en budda och växer mest av alla. Men jag är inte orolig nu. Om hon fortsätter så kommer man ju ändra kost när hon blir större. Men hallå, hon är inte ens 2 månader.Hon äter var fjärde timma ca 100 ml ersättning.

6 kg och 60 lång eller var det 59? Min budda :-) Jag ifrågasatte läkaren hur hon kunde ens kläcka ur något sånt innan hon ens har träffat barn eller kollat journalen. Sen sa hon att Cims dietist ang hans laktosintollerans ljög, för så små barn kan inte bli allergisk/överkänslig mot laktos. Sen att C reagerar direkt när han äter något med laktos, hörde inte dit. Frågade om Ls kolik kunde bero på någon laktos/ko mjölks allergi. Men nej då. Inte på bebisar. Hon sa även att jag inte förstår Ls signaler. Att jag alltid matar, vare sig det är blöt blöja, sällskap eller ont i magen som hägrar. Bull shit kärring.

Vilken tur att L är mitt 4 barn och att det inte är första och att jag vet att det finns många idioter. Mina barn, mitt ansvar. Jag känner dom bäst.
Tänk om det hade varit första barnet. Efter hennes behandling hade jag nog gått hem och gråitit och tyckt att jag var världens sämsta morsa. Nu blev jag bara förbannad så det pös ur öronen.

Nej nu ska jag till sängen innan jag somnar sittande.