Gott nytt år kära läsare

Hinner eg inte skriva något. Men vill passa på att önska gott nytt år.

Håller på med middags bestyren


Förrätt blir Tomatsoppa, varmrätt oxfile med potatiskaka efterrätt aftereight pannacotta...


Gott nytt år alla

Julen har passerat

Vad julklappar barnen fick   Jag hann inte ens med och se vad dom fick av vem.
Men barnen är nöjda med allt förutom de mjuka paketen Fast de skulle dock ha på sig de nya kläderna direkt. Orkar inte ens skriva upp vad dom fick.
Jag fick iaf ett wii fit och en vinkaraff i serien blåklocka som vi samlar på. Fick bio upplevelse för två med tillhörande barnvakt. Fick trisslotter och ett brädspel oxå. Mycket nöjd är jag.

Alla 530 köttbullar gick inte åt. Men många iaf.
Missade som vanligt kalle för att man alltid står och lagar mat eftersom vi äter kl 16. Så har det alltid varit. Inte tänkte jag på som barn att farmor alltid lagade maten under kalle.  Såg lite små snuttar. Tomte verkstaden missar jag inte. Då börjar julafton. Totalt var vi 19 personer i omgångar. Tack och lov

Nu ska vi hem till svärmor.


Doppardagen....

God julHar rullat en väldans massa köttbullar i dag. 530 för att vara exakt. Lite ont i armarna nu... Hehe. Men det går väl åt förr eller senare. Skinkan är klar. Tomten har besökt strumporna....

Så nu kan jag gå och sova och drömma att tomten kommer med paket till mig oxå.  


Kram och gonatt


God jul

Tack Sara

Jag var tidigare i vintras med i en tävling i Sara blogg. Jag vann.... Ett fint halsband som hon har gjort. Kort kommer.
Men jag blev så GLAD. Tack det är verkligen fint. Rosa och med en liten ängel oxå. Om någon har missat så samlar jag på änglar. Så det var verkligen ett lyckokast. Mmm kommer nog beställa något från dig i fortsättningen

7 årig bröllopsdag
Den 22 december 2001 var det strålande sol och -22 grader i sthlm. Mycket snö. Det kommer jag enbart i håg för att jag och min älskade man gick ner kör kyrkgången tillsammans och lovade varandra att älska varandra i nöd och lust. Tills döden skiljer oss åt.

Vilken underbar dag det var och stressig. Men toknervös var jag. 23 år och gravid. Haha. Stackars Lena, en av tärnorna fick uppleva hur jobbigt det är med alla toalettbesök som gravid. Trots att hon aldrig varit gravid. Fick ju inte av mig bröllopsklänningen själv. Behövde hjälp. Varje gång.

Vaknade tidigt denna morgon. Gick till frisören och fick håret fixat. Vad mysigt det var att bli ompysslad så. Inte trodde jag att man kunde bli så fin i håret.

Efter typ 8 år kändes det som ( snarare en timma men nervositeten ) så gick jag hem. Då hade Lottie redan kommit som skulle sminka mig.
Då hade min pappa och maken redan åkt och hämtat min bukett och maken åkte till ena bestmanen och gjorde sig i ordning.

Efter sminkning så åkte jag och tärnorna, Lena och Anna till kyrkan för fotografering. Där mötte jag Anders med Niklas och Pierre. Vad fin han var  

                                                Efter fotograferingen var det äntligen dags. Wendelson ( stavning ? ) började spelas och vi började sakta gå in. Känslan var ganska häftig. Trots att jag var toknervös så kunde jag inte annat än att le när vi gick ner kör kyrkgången och jag fick se alla våra vänner och släktingar så finklädda. Speciellt en bardomskompis till maken. Punkaren himself... I kostym och kammat hår. Redan där började tårarna att rinna. 

Kommer faktsikt inte ihåg så mkt av själva vigselakten förutom att jag började bli illamående. Gravid och jag inte hade hunnit äta ordentligt. 

Det var meningen att en av tärnorna skulle sjunga Björn Afzelius Det finaste jag vet. Men rösten bar inte henne i dessa förkylningstider. Så det skulle inte bli något. Men... Vid ett tillfälle tog prästen fram en gitarr som stod framme vid altaret. Som jag förövrigt hade undrat varför den stod där... Han började spela och sjunga. Då rann tårarna igen. Hehe. På filmen så ser man hur Anna och Lena plockar upp näsdukar i BHn. Hehe. Ser så kul ut. 

Efter akten var klar så skulle vi gå ut och ta emot folks hurrande och jubel. Men vetskapen om 22 minusgrader var inte så lockande. Men.. Man var ju hög av glädje. Ut och få risgryn och sen springa in igen. Alla bilder som togs så har jag axlarna uppe vid hakan. Haha. Anders ser ju lite bättre ut. Han hade ju kostym och skjorta på sig. 

Efter det så åkte vi upp till lokalen. Vi åkte en liten omväg. Svåger som skjutsade oss hade fixat en korg med godsaker. Säkerligen svägerskan eg... Lite goda drickor, godis och frukt. Blev ingen champange för min del iaf. 

Ålla andra åt god mat... Jag mådde bara illa. Men iaf. Festen höll på hela natten. Trots som nygravid och i värsta trötthets perioderna så höll jag i gång till tre. 

Vi hade inte tagit in på hotell på bröllopsnatten eftersom min farmor och pappa bodde hos oss då. Ville gärna träffa dom så mycket som möjligt. 

Min pappa hade åkt hem tidigt med en av tärnornas pappa. Var lugn eftersom min pappa skulle hitta hem. Döm av min förvåning när vi kommer hem och pappa inte är hemma. Vi åkte 2 timmar senare än honom. Han hade desutom glömt vinterjackan. Då hade han stått och pratat med tärnans pappa och bestämt skoteråkning till sportlovet ;-) Nu 7 år senare har dom fortfarande inte åkt skoter ihop. Haha. 

Vi hade larm i vår lägenhet på den tiden. VI hade nyligt haft inbrott och jag var nojjig. Under festen så ringer det upp till våra telefoner att larmet har gått. Efter ett tag så ringer även min faster. Då har hon råkat sätta på larmet när hon åkte hem med min farmor. Å dom fick inte av det. Så min nyblivna make övergav mig på bröllopsfesten ;-) 

Dessa 7 år har varit skratt, tårar, bråk, kärlek och framför allt mycket glädje. Vi har fått 4 underbara barn sen dess oxå. 


         Tack

Jag har fått hjälp och få in lite snöflingor på min sida.

Tack Camilla

Så där ja

Har uppdaterat länkarna mina till olika bloggar jag läser. Har tänkte göra det ett tag, men är ju så grymt oteknisk ;-) Så jag hittade inte tillbaks. Skäms nästan för det var ju så lätt.

Haha

God Jul på er


Jullov

Sista morgonen med att väcka barn och stressa i väg till skolan. I dag går dom på jullov.  3 veckors mys. Vi är lediga hela familjen. Anders tar föräldraledigt för cim. Mys mys mys.   Om det nu kommer några effelare och kommenterar mys så är det inte det ni tänker på

I kväll kommer pappa oxå.

Första julen han firar här hos oss.
kl 11 ska jag hämta Lucas. Vi ska och åka och köpa julklappar.

Vet ni? Jag la fram julklapparna under granen och INGEN rör dom?  
Det trodde jag verkligen inte. Men men... Dom får väl ligga då. Trodde jag skulle få ta bort dom.

Nu har jag lärt mig att få in smilys. Hehe.. Nu kommer ni få dras med dom eftersom jag är totalt beroende.


Må så gott Kyss 

Hehe


Så fel det kan bli

Tänkte skriva lite om Nellys förlossning då jag tog det väldigt hårt när det blev en del komplikationer. Jag ska inte ha ngr mera barn i alla fall. Är rädd att det kan sluta riktigt illa.

Kom ju bara 2 till efteråt. Att bebis sug är så otroligt starkt.

En liten nyfödd flicka med sin pappa


Klistrar in ett inlägg från bloggen på familjeliv.se

Nelly 031218 15:57

Tänkte skriva lite om Nellys förlossning då jag tog det väldigt hårt när det blev en del komplikationer. Jag ska inte ha ngr mera barn i alla fall. Är rädd att det kan sluta riktigt illa.
Lucas förlossning var inte heller så kul. Men den har jag hunnit bearbeta nu.

Hela graviditeten har varit jobbigt, med foglossningar och en massa jobbiga förvärkar. Blev sjukskriven i september pga av förvärkarna. Sen i november blev det daglig dags mkt förvärkar. Har ju varit inne en massa gånger på förlossningen när det har blivit regelbundet för att sedan stanna av.

Den 16 december när jag var hos bm så hade mitt blodtryck stigit rätt så rejält. Bm blev lite orolig då jag alltid har haft bra. Nu låg det på 140/100. Hon mätte ngr gånger. Bytte den där grejen de mäter med och fick samma höga blodtryck. Fick gå och kissa på en sticka. 3+ med äggvita. Så hon sa att jag skulle åka hem och vila så skulle hon ringa förlossningen, sen skulle hon återkomma.

Det kunde ju vara havendskapsförgiftning. Fick komma in på spec mv på Huddinge. De kostaterade. Blev inlagd och skulle få bli i gångsatt. Så på torsdag efter lunch vid 12:15 så stack de hål på hinnan. Värkarna kom igång och det var en lång hemsk värk i fyra timmar innan hon kom ut. Kunde inte sitta, ligga, knappt stå. Hade så ont. Bad att få EDA. Det hjälpte inte. Jo i 10 minuter ungefär.

Sen så var det som bortblåst. De fyllde på, men inget hände. Krystvärkarna startade och Nelly kom ut 15:56.

Men när moderkakan skulle ut så gick det inte. Bm försökte hjälpa till att dra i navelsträngen. Men då kändes det som om att alllt i hela kroppen skulle följa med ut. Så efter ett litet tag så fick jag åka in på operation för att bli sövd och de fick operera ut moderkakan. Den ville inte släppa. Det var som om den hade växt fast för alltid. Under hela förlossningen förlorade jag fyra liter blod. Det var typ allt jag hade sa doktorn. Så efter operationen så fick jag ligga på uppvaket i nästan tolv timmar.

Tack och lov fick Nelly komma in och ammas en gång. Men fick ju inte träffa henne mera. Det var tungt.
Har svårt för att skriva. Så jag kan inte få med alla känslor och vad det var som var så jobbigt. Men jag visste under hela förlossningen att ngt var fel. Fick denna hemska värk när moderkakan skulle ut med. Det riktigt strålade runt hela ryggen och magen.

Bm som var med under förlossningen bokade in ett samtal med mig om en månad så jag får prata igenom det. Om jag har ngr frågor. Om jag fortfarande mår dåligt utav det. Det tyckte jag var bra.

Har pratat med bm nu. Hon sa att det kan hända igen samma sak vid en ev graviditet, men att nästa graviditet skall kollas nogrant. Förlossningen måste gå fort. Det kunde ev ha med att livmodern är lat Jag skulle fundera på snitt, Men vill inte ha flera barn. Det får vara bra så här. Vill inte utsätta min kropp igen för sånna saker som en graviditet och förlossning.

Min älskade dotter fyller 5 år i dag

I går innan vi sa go natt.

Nelly - Mamma vet du?
Jag - Nej vad vet jag?
Nelly - I morgon fyller jag hela handen full.
Jag - Ja det stämmer. Stora tjejen.
Nelly - Jag vet bara inte hur jag ska klara av att räkna när jag fyller 6 för det är ju mer än hela handen.

Sötnos :-)


Det var inget egentligen firande i dag. Sjöng lite när hon vaknade, sen så fick hon välja kläder. Prinsessklänning. Vad annars :-) 
Åkte till skolan med Lucas och sen åkte vi och tittade på hästar, råddjur, räv och får. Skansen släng dig i väggen. Dessa såg vi gratis på väg till farmors landställe :-D

Sen fick gumman gå till dagis med kalas.
Erika kom hit för att hjälpa mig med pepparkakshuset. Men... Det var ju trasigt.

Innan jag lämnade Nelly på dagis frågade jag vad hon ville ha för middag. Den som fyller år får bestämma i våran familj. Alltid. Fast det blir ju lite svårt med Anders och Lucas som fyller samma dag. Så Lucas får välja på födelsedagen så får Anders ta en annan dag.
Du får välja precis vad du vill. Ska vi åka till Pizza Hut? Mc Donalds? Hämta hem kina mat? Grekiskt? Tacos? Allt som hon tycker om.

Nej mamma... Jag vill ha köttbullar och makaroner. Rosa makaroner :-) Men inga grönsaker vill jag ha. Kanske jag vill ha lite ost till. Mamma får jag ost till?

Jaha.. Då var det bara att koka rosa makaroner och steka på lite köttbullar. Blev ingen ost. Det ångrade hon när det var dags för mat.

Någon som vet?

Kan man lösenordsskydda vissa inlägg bara eller skyddar man hela bloggen?

Å vad är pinga inlägg? Pingback. Helt lost =) Men det bjuder jag på. haha

Har inte övergett bloggen

Bara tagit en liten paus. Har inte orkat bry mig riktigt. Sen jag blev sjuk så har jag inte orkat. Mådde så dåligt med halsflussen. Usch har nog aldrig varit så sjuk. Denna feber som jag hade. Jag säckade i hop mitt på vardagsrumsgolvet när jag skulle förflytta mig till toaletten från soffan. Kroppen bar mig inte.

Var på Lucia tåg i fredags på skolan. Blev väldigt besviken faktiskt. Mest på föräldrarna. Inte på dom vackra barnen som sjöng.

Om man går på sitt barns lucia tåg. Gått tidigare från jobbet så borde man ju vilja se lucia tåget. Inte stå och snacka sönder det. Stod 2 pappor brevid mig och var inte tyst en sekund tror jag. Många hysade runt omkring. Men de pratade högre ett tag. Sen sa fröknarna till att barnen inte kunde koncentrera sig på sången.

Ska det behöva gå så långt? Kan man inte ge sitt barn den respekten att lyssna och se sitt barn i 20 minuter eller vad det tog?

I dag har vi haft kalas för älskade Nelly. Hon blir 5 på torsdag. Stora tjejen. Hon fick frukost på sängen i morse. Hon vaknade dock först, så hon fick gå och lägga sig så fick vi gå in till henne. Sen satt vi i hennes myshörna hela familjen och åt frukost.

Vi har haft lite tjejmys jag och Nelly innan. Lucas åkte i väg med sina gudföräldrar på julmarknad. ( han kommer inte hem förens kl 7 ) Anders åkte i väg med Lea och Cim för att hämta ett spel som en arbetskamrat hade lånat. Så vi fick tid bara jag och Nelly. Vad mysigt vi hade. Gjorde lite tjejsaker. Vi fixade oss i ordning, dukade för kalaset och väntade på gästerna.

Först ut kom en tjej på dagis. Jag känner inte barnet speciellt. Mer än att man hälsar när man lämnar och hämtar. Nelly och hon leker inte annars. Såg redan från början att det kommer nog inte gå så bra,. Men det ringde på dörren och flera gäster kom.
Sen börjar hon gråta stackars tjejen. Då hade det hänt en liten olycka. Hon hittade inte till toaletten och hon vågade inte fråga vart den fanns. :-( Så jag tog ut henne till badrummet, försökte hjälpa henne av med kissiga kläder. Tvättade av henne lite och gav henne lite kläder. Men hon ville inte komma ut. Försökte muta, lirka osv. Men jag känner inte barnet och jag lyckades inte. Så det var bara att ringa mamma. Barnets mormor kom med rena kläder och tjejen gick hem.

Ett annat av kalasbarnen kom inte heller. Hennes pappa ringde och lät lite uppriven. Nja alltså vi får inte med oss E hem till Nellys kalas. Jag vet inte vad det är med henne.

Erika och Claes kom med sina barn och grann flickan kom. Nelly och grann flickan leker fortfarande och jag sitter och har lite egentid :-) Nelly är nöjd med dagen. Hon har fått ett spel, en bok, en barbie docka och någon docka med sminkbord.

Sitter här och funderar på vad vi ska äta för middag. Tycker inte om att ställa mig att laga mat efter kalas med tårta osv.
Jag vill ha thai mat. Har en gryta jag gjorde i går, men det vill inte barnen ha. Den är lite för stark.

Nu ska jag se om jag ska lämna hem sista barnet. Anders är på väg hem med Lea och Cim. Så jag borde väl ha någon mat klar.

Lite tankar...

Varför kommer pizzan snabbare till kunden än ambulansen?

Varför beställer folk dubbel osthamburgare, stor pommesfrites och Cola LIGHT?

Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?

Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?

Varför är inte ordet förkortning kortare?

Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?

Varför finns det inte kattmat som smakar mus?

Varför står det i hundmatburken "ny bättre smak" vem har testat detta?

Alla känner väl flygplanets svarta låda som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?

Varför trycker du hårdare på fjärrkontrollens knappar när batterierna nästan är slut?

Hur har man fått skylten "går inte på gräsmattan" mitt på gräsmattan?

När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?

Har arbetarna på Lipton kafferast?

När jag köper en ny bumerang- hur blir jag av med den gamla?

Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt över huvudtaget lås?

Jag har inte orkat.

Jag har mått skit. Jag har inte haft någon energi. Men frisk nu, men ändå ingen energi. :-D Måste ta tag i bloggandet igen.
Jag har inte orkat baka, jag har precis fått upp julgardiner och stakar och stjärnor. Pepparkaks huset har jag inte ens tänkt på. Födelsedagskalaset på söndag känns stressigt och jobbigt.

Ähh jag går och lägger mig i stället ;-)