Tävling

Jag är med i en tävling där jag kan vinna ett par av dessa underbara byxor.

Titta in hos Älskade Hjärtegryn om du oxå vill ha en chans att vinna.


Korvpizza

kallade Lucas middagen för. Ungsbakad falukorv och potatis. Vet inte vart han fick det i från. Men han tyckte om det när det hette korvpizza. Sist jag gjorde det så sa jag att det var ungsbakad falukorv. Då åt han inte. Mmm knaspojke.


 En liten sur skadad pojke i bilen

 Liten Nelly



Cimmen

 Lea springer omkring i gåstolen.




Utmaning igen....

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 20, rad 4 - vad står där?

"Det var mörkt hela tiden, och ibland visste han inte om det hade gått 10 minuter eller en timma" (El Choco Markus Luttman)


2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Vardagsrumsfönstret

3. Vad var det senaste du såg på tv?

Piff och puff... Eller jag och jag.


4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

12.  Nästan 11:58


5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Lea som pratar, Renoveringen i porten brevid, och tvn


6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Lämnade Lucas till skolan till kl 8

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

Läste lite bloggar. Bla MansonDusts där jag hittade denna.

8. Vad har du på dig?

Ett par blåa jeans, en rosa tshirt tröja rosa strumpor, underkläder.


9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?

Ja, det var något om våran trasiga lägenhet. Det kom helt plötsligt någon som skulle renovera hela lägenheten eftersom allt bara faller sönder

10. När skrattade du senast?

Åt Cim i morse när han sa något skojigt.


11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Hyllor med min ängelsamling samt några tavlor och ljusstakar


12. Har du sett något konstigt på sistone?

Beror vad som är konstigt. Men någon hade kört in ett staket i morse och det var väldigt deformerat


13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Jag älskar utmaningar.. .


14. Vilken var den senaste film du såg?

Step Up


15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Oj.. Skulle börja med ett hus.


16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

1. Jag har väldigt väldigt svårt för blod. Klarar knappt av att ha mens. Fatta när barnen gör sig illa.

2. Barnsligt förtjust i amrikanska tonårsfilmer.


17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Bara en sak... Oj vill nog fundera länge på det.

18. Tycker du om att dansa?

Ja det gör jag. Men om jag kan är en annan sak.

19. George Bush?

Den äldre eller yngre? Yngre ser näst intill galen ut tycker jag.

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Har redan dom barn jag vill ha. Lucas, Nelly, Cim och Lea


22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

Mmm speciellt vinterhalvåret.


23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Jag tror inte på pärleporten
.

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?

Annie, Malin, Annelie, Pillan

Sen alla som själva vill :-)


Bajsproblem...

Haha. Dåligt humör och passande rubrik. Haha. Eller det är inte egentligen något haha. Det är ganska tragiskt.  I går kväll gick toaletten sönder oxå. Nu får det vara någon måtta på problemen här hemma. Tack och lov för två toaletter i lägenheten. De ska iof komma och fixa toaletten i dag. Men... Jag orkar inte mera.


I natt kom Nelly upp och hade jätte ont i magen. Hon ville gå och kräkas sa hon, men det hände inget. Så i dag blir dom tre små hemma och vilar. Ifall det är någon magsjuka känns det onödigt att skicka i väg dom till dagis när dom slipper.

Fast jag håller på att bli galen på allt bilande i lägenheten. Eller inte i vår. Men dom har ju börjat och renovera i porten brevid. Jag är så otroligt tacksam att vi slipper vara hemma när dom kommer hem till oss.
En mamma till en kille som går på Nellys och Cims dagis håller på att gå under. Stackarn. Hon pratar inte så bra svenska och bara skakar på huvudet. Hon tycker det är så hemskt när dom är där och renoverar.

Äntligen har det släppt med Leas ätande. Hon har börjat äta mat. Fast majspure och potatispuren kan jag slänga någonstans. Hon har vägrat. Men i går så åt hon nudlar och grönsaker och det var så gott så. Hon tycker om 6 och 8 månaders burkarna. Så det kanske blir stort barn av henne oxå. :-)

Snart 8 månader. Oj oj. Tiden går för fort. Min sista lilla bebis. Jag kommer inte få en till bebis. Hur ska jag klara mig. Haha. Tur att ett par kompisar ska ha snart. Minst 3 bebisar kommer snart. Mys mys.

Trots resa inbokad

så dreglar jag över nya ;-) Jag ville väl helst till Grekland, men priset fick avgöra. Så vi åker till Tunisien. Men i dag har jag nog gått igenom varenda hotell i grekland. Hittade på ön Tilos ett hotel bestående av 4 st bungalows. När man bokade en bungalow ingick det även en hyrbil med i priset. För tiden man var där.

Feta ost, tzatsiki, grekiskt sallad, mossaka, souvlaki. Hungrig jag blir så här på kvällskvisten. Nästa resa blir nog bara jag och maken. Kanske om 2 år när vi har varit gifta i 10 år. 10 år... Hallå liksom. När hände det? Ungefär i samma veva jag blev 30 eller? Haha.

Nu ska jag nog bege mig till sängen. Bjuder på en bild från Tilos.




Bild från apollo.se

Peter Pan




I går var det dags för Peter Pan på Roj. Lucas gudföräldrar spelar med. Så i går var Lucas och jag och tittade med den. VI hade sällskap av Malin, hennes son Dennis och Jocke som går i Lucas klass. Jockes mamma skulle också följa med egentligen. Men hon är sjuk. Krya på dig.

Vi började att äta lunch på Pizza Hut och sen åkte vi ner till Roj. Lucas tyckte det var lite läskigt när hans gudfar som spelade kapten krok blev uppäten av krokodilen. Men när han fick se honom igen blev han nöjd. Att han hade gudfar kvar.

I dag är det utvecklingssamtal i skolan. Ska bli kul och se vad dom har att säga om lilla plutten. Eller lilla och lilla. Stora killen. Han fyller snart 7 år!? Han är en stor kille. Blir en liten etta gluttare snart.

Nu är det 26 dagar 18 timmar och 56 minuter tills planet tar oss till tunisien. Sol, värme och bad. Hur najs ska inte det bli. Ingen tv, inge disk, ingen matlagning, ingen tvätt och absolut inget städa. Någon kommer och gör det åt mig. I 2 veckor kommer jag ha massa tid för mina barn. Slippa alla måsten. Bara gå upp, ner till restaurangen. Äta frukost. Sen till poolen. Hihi. Jag längtar.

Nu ska jag ta tag i lite städande innan Lea skruttan vaknar och vi ska ner till skolan.


Eart hour och vin...

Vin trodde jag i allla fall  att jag skulle få. Men det verkar som mina vinflaskor har fått fötter. Brukar  ta med mig när man går på middag och så. Men trodde iaf jag hade en flaska kvar. Nåja. Hade tänkt äta ost och kex och öppna lite vin. Men men. Cola är gott oxå.

Halva familjen är på kalas, men jag är hemma med Cim som har feber. Den lilla odågan som testade om mammas nya telefon kunde simma. I toaletten av alla ställen. Den kunde inte det. Min nya fina rosa telefon. :-)

Har tänt en massa ljus och njuter av tystnaden. Bara jag och en sovande Cim. Tänkte starta någon film först. Men.. Nej det var så tyst och skönt, ville inte störa det med en film. Vi märker väl om det blir film sen när Anders och barnen kommer hem.

Dom är hos kusinerna. Ena kusinen och deras far fyller år i dag. 13 respektive 39. Eller fel. De kom precis innaför dörren. Dom har haft jätte kul iaf. Som kalas brukar.

Nu ska jag ta och mysa lite med maken. Mysa... Filt i soffan, ost och kex. Inte familjelivs mysa.


Fuktskada!?

Blä..... Allt skit på en gång ;-) Magsjukor och det som skall kommas skall.
De ska ju  stamrenovera snart. Så vi kommer ju vara utan vatten, toalett, badrum, tvättstuga kök i dryga månaden. Ok, vi ska bo hos mamma en vecka, sen åker vi ju till Tunisien, så det var väl inte så farligt. 

Men
I går när jag skulle flytta på en hylla från Leas rum till Lucas rum så var skruvarna alldelens rostiga. Vi river tapeten och det är en massa fukt där. Blä blä blä... Så när dom renoverar badrummet ska dom ta lea rum oxå. Inte konstigt kanske att vi alla är snuviga hela tiden.

Så lea åkte fort som bara den ut därifrån. Bild kommer hur väggen ser ut. Den är svartprickig. Äckligt. Går och kräks en stund... Nja inte på riktigt. Men det känns som det.

Nelly

15df90edb98b43f9f957c8b1ab421c88.png

Kolla varifrån!

Nelly


Test

Gjorde ett test om hur snabbt man skriver. Har nog lagt av mig lite på mina år hemma när man inte jobbar. Har varit snabbare tidigare. Men får väl vara nöjd.

Snabbhetstest Pröva du med.


Mardröm....

I natt så drömde jag något hemskt.  Drömer hela tiden mardrömmar. Har kommit i ett stim. Jobbigt är det. Inte ens ser jag på skräckfilmer på tv innan jag lägger mig. Då drömmer jag hela tiden. Men nu har jag sett Disney filmer på kvällarna. Haha.

I natt drömde jag om min död. Det var så läskigt. Jag var på min egen begravning från ovan så att säga. Satt och diskuterade med min farmor om varför denna kom. Varför kom inte den. Farmor blev besviken att inte Anders serverade kött och potatis på begravningskaffet. För så ska det vara. Anders hade begravningskaffet på min favorit restaurang. Sakura. Jag klagade på att han inte hade bett en tjej jag pratar med på Internet om tårtorna. Hon gör dom mest femonala tårtorna. Har inte smakat dom. Men så snygga. Haha. Anders hade köpt tårtor på Ica maxi. Sen att denna tjej bor i Värmland och jag i Stockholm hade jag inte en tanke på som död.

Det var så absurt att sitta och se sin begravning och komentera den. När jag trodde jag vaknade hade jag ont i bröstet och vänster armen. Hann tänka att shit drömmen var varning vad som skall kommas skall. Jag kommer dö i en hjärt attack. Men det var ju bara fortsättningen på drömmen. Var inte riktigt vaken, men sov inte ändå.

När jag vaknade hade jag dock ont i armen. Men den högra. Haha.

Senare under natten så drömde jag att jag skulle ta hand om ett barn vars föräldrar hade gått bort. Vad socialarbetaren som "gav" mig barnet hade glömt att säga vara att den lilla pojken blåste eld. På allt och alla när han blev arg. Jag blev av med både det ena och det andra. Men när han höll på att tända eld på Nelly fick jag nog. Hade ett väldans tålamod med pojken. Men då hängde jag ut honom i ett isberg. Upp och ner. Någon som har spelat Lego Starwars 2? Då har ni sett när Luke hänger upp och ner i en snögrotta med ett monster.

Så såg pojken ut när han hängde. Men han kunde inte ta sig lös. Haha.

Extra pengar

Kommer snart.  Prisa gud för skatteåterbäringen. Visst sa dom så i Robin Hood.
15000 dimper in på kontot lagom till semester.

Jag är glad att jag trots allt är 30

och inte 14 längre.... Även fast jag har lite svårt att erkänna att jag har gått över 30. Haha.
Läser ganska mycket "fjortis" bloggar. Vissa bättre än andra.
Läser bla syster och hennes kompisars bloggar. Då har man lite koll på dom. Hihi.

Men denna osäkerhet som ligger hos alla egentligen. Trots att dom inte inser det själva. Att man måste vara på ett visst sätt. Att man ska stå över alla andra. Jag är ingen fjortis längre. Alla fjortisar är pinsama. Osv osv.

Jag känner att jag är rätt nöjd med livet nu. Att man slipper vara tonåring. Trots att mycket bra hände den tiden så var det så himlastormande med alla känslor som satt utanför kroppen.

Hände ganska mycket tråkigt oxå. Mammas fd man försökte ta sitt liv när jag var 13, 14 år något. Mamma hade varit otrogen och träffat hennes nuvarande sambo. Trots att vi har en bra relation i dag jag och mammas sambo så tyckte jag det var jobbigt i början. J ( mammas fd man ) hade ju ändå varit hos mig sen jag var 4 år. Jag hade svårt för ålderskillnaden i början. Han var ju liksom bara 11 äldre än mig. Haha. Morsan var ju en gammal tant i mina ögon. Shit jag är snart lika gammal som hon var då ;-) Jag är ju ingen tant.

Om ni ska vara otrogna och ha barn. Sköt det för all del snyggt. Avsluta det ena innan det andra kommer in till barnen.
Speciellt om barnen är tonåringar.
Oj oj. Kommer så i väl ihåg känslan när jag skulle väcka min mamma och det låg en främmande karl i sängen.

Nu verkar det som Lea vaknar.

Blähhhh

Magsjukan har nått vårat hem :-( Magsjuka är aldrig roligt. Men i dag är det snäppet värre. Ja jag tänker tycka synd om mig själv. Kl 8 stänger dom av vattnet här. Hurra.... 5 pers hemma och magsjuka och ingen kan spola i toaletten. Great. Tur att en har blöja iaf. Haha.

Titta

Det fungerade ju att få in ett av mmsen jag har skickat. :-D

Barnen älskar att det är grävvän

-b4de5c6575b0351f6056d82faf01bf3.png

Kolla varifrån!

Barnen älskar att det är grävvänligt väder;-)


Utmaning


Blev utmanad av Annie
Svara med endast ett ord


Var är din mobiltelefon? Vardagsrumsbordet

Var är din (o-)äkta hälft? Hallonbergen


Ditt hår?
Smutsigt

Din mamma?


Din pappa?
Långtborta

Det bästa du vet?
Barnen


Din dröm inatt? skräck


Din dröm/ditt mål?
 Husköp

Rummet du är i?
 Vardagsrummet

Din hobby? Teater


Din skräck?
Blod


Var vill du vara om 6 år?
Befodrad


Var var du igår kväll? Grannen


Vad du inte är?  Hungrig


En sak du önskar dig?  Pengar

Var växte du upp?
Luleå


Det sista du gjorde? Lunch


Dina kläder? Bekväma

Din tv?
Fungerar


Ditt/dina husdjur? Dammråttor


Din dator? Fujitsu Siemens


Ditt humör?
Glad


Saknar någon? Farmor


Din bil? Toyota Previa

Något du inte har på dig? Tofflor


Favoritaffär? Ikea

Din sommar? Ledig


Älskar någon?
Många


Favoritfärg? Svart.


När skrattade du senast?
Idag


När grät du senast?
  Öhhhh

Utmanar dom som vill ta tag i den.


Ja just det

Har försökt skicka in en bild från mobilen, men det vägrar fungera ;-)

Iaf när vi var ute i går och gick en liten promenad såg jag påskliljor...  VÅren är här. Nu får bara resten av snöhögarna släppa.

Migrän light

I flera dagar. Det bryter inte ut ordentligt. Huvudvärk som bara den. Men det är inte så jätte jobbigt. Jag behöver inte ligga inne i ett mörkt rum och bara sova. Men 4 barn och migrän på g är inte en bra kombination. Just nu känns det bara som jag vill att det ska bryta ut så jag blir av med det....

Gålö havsbad

Jag var uttråkad när barn och make sov lunch... Eller Lucas och Lea sov inte. Lucas spelade tv spel och lea sprang omkring i gåstolen. Jag packade matsäck och tvingade sedan iväg familjen ut på utflykt. Blött och lerigt var det. Men vad kul barnen hade.

Vi åkte ut till Gålö havsbad. Mycket trevligare på sommaren dock än nu. 2 gånger höll Cim på att drutta i havet.



söndag

I går såg jag såg melodifestivalen för första gången för i år och klarade inte ens av programledaren. Vilken jobbig röst.
Om detta var dom 11 bästa bidragen är jag glad att jag inte har sett något mera program. Var inte alls något som jag gillade direkt.

Borde fortsätta städa här hemma. Har gått igenom lite vårkläder och vårskor. Vill hinna tvätta upp innan vi åker till Tunisien. Det är kite drygt 1 månad kvar tills vi åker. Men jag gör ju inget annat än tvättar. Haha. Så om det ska hinnas med så är det lika bra att börja.

Vaknade med världens huvudvärk i morse. När jag reste mig för att gå på toaletten höll jag på att kräkas. Nice. Men det la sig ganska snabbt efter intag av migrän medicin. Skönt att det hjälpte. Hade ingen lust att tillbringa hela söndagen med migrän anfall.




Hihi

Var tvungen att testa att skicka mms till bloggen. Gick ju bra förutom att bilden var sne. Ni får tåla det.

En sjuk liten Cim

0-1b47f354323973b320d70294653725dd.png

Kolla varifrån!

En sjuk liten Cim


2 år och 7 månader

har Cim hunnit bli. Han är inte så liten längre. Men just nu är han ynklig stackarn :-( Han har ju varit sjuk ett par dagar. Feberfri sen i tisdags för att börja om i dag igen.

I natt har han sovit utan blöja. Mest för att maken glömde sätta på en blöja. Men det hade gått bra. Hans blöja har varit torr ett par nätter. Men jag har varit lite för lat för att plocka bort blöjan. Mycket för att storebror har fortfarande problem att han råkar kissa i sängen.

Så vi får väl se om det fortsätter gå bra. Hoppas hoppas.

Min lilla Lea vägrar vända sig från mage till rygg. Men tvärtom gör hon hela tiden. Men man märker ju att hon blir frustrerad. Lättare att ligga på magen och leka med syskonen än tvärtom.

I dag fyller älskade lilla syster 15 år. När blev hon så stor min lilla bebis? Jag var själv 15 när hon föddes och det var underbart roligt att äntligen få ett syskon. Hade varit ensambarn och saknade lite syskontjafs. Men det har det aldrig blivit mellan oss. Kanske pga 15 års skillnad. I morgon blir det kalas för fröken.

En kurs i stavning

Jag brukar inte vara den som gnäller när folk stavar fel. Men... När man skickar ut reklam om sin nyöppnade verksamhet borde man väl kunna ha någon som korrekturläser innan sakerna kommer i tryck.

Denna hittade jag i brevlådan.



Sladder, buller och tråtor. :-)


De hade även skrivit dit på reklamen som jag inte fick plats med på bilden.

Beställ din egen tårta och ha den färdig i 15 minuter....

Vad händer efter 15 minuter? Är det någon som har ätit upp den på 15 minuter? Eller om jag inte har hämtat ut den 15 minuter efter beställning exploderar den?

Dålig uppdatering...

Haha. Jag verkar inte ha lust. Eller ju lust har jag. Men tid ska infinnas när jag är på skriv humör. Det är inte alltid det går att kombinera med 4 barn. Speciellt inte med sjuka barn.




I helgen var jag på kryssning med Annie och Marina. Det var kul. Vi började kvällen med att träffas inne på Centralen. Det fanns inga platser kvar på buffen, så vi bestämde oss för att äta innan vi klev på båten. Vi gick till en asiatiskt restaurang. Men dom var inte interesserade att låta oss beställa. Så när vi hade väntat en kvart 20 minuter och ingen ens var interesserad av att vi skulle få beställa. Så vi gick därifrån och gick till en italiensk restaurang. Och det var det ju värt. Har inte ätit så god lasange på jag vet inte när. Vi skyndar bort till Värta hamnen och kliver på Silja Gallaxy.


Vi började att försöka hitta hytten. Den som numrerade hytterna måste ha varit full. Haha. Vi hade hytt nr 8336 tror jag det var. Vi går i gången, 8334, 8335 och sen 8371. Va???? Vad hände med våran 8336 då? Vi hittade en städerska och vi frågade vart vår hytt var. Jag TROR.... den ligger åt det hållet. Vad då tror? Borde hon inte veta. Nåja. Efter ett tag så hittade vi iaf hytten.

Vi slängde in väskorna och rökarna i sällskapet skulle ju självklart förpesta sina lungor. Sorry tjejer. Haha. Men så snäll som jag är så valde jag att följa med. Eller så ville jag inte vara själv. Kan vara så oxå.

Sen började vi göra oss i ordning. Marina gick omkring och klagade att vår korridor inte var någon partylänga. Rätt som det var så dök det upp en tjej och frågade om hon skulle hjälpa oss att ta kort på oss. Annie skulle ju som vanligt ha kort på alla samtidigt. Hon hjälpte oss och frågade om hon fick låna hårspray som betalning. Ja visst kunde hon väl få det.

Hon och hennes bror och pojkvänn kom sedan in i vår hytt. Drack lite öl och snackade skit.Efter ett tag gick vi upp och skulle entra dansgolvet. Haha. Trodde jag iaf. Mitt knä som jag har en gammal skada i vek sig och jag låg helt plötsligt raklång på golvet. Jaha... Hur skulle detta sluta. Reser mig upp och är öm överallt. Båda knäna har skrapsår. blöder lite på armen och har så ONT... Nåja. Jag vill ju fortsätta har roligt. Vi går iaf till baren och sätter oss. Lyssnar lite på uppträdana. Ganska bra cover band. Så det är bra stämmning. Rongedahl uppträder oxå.
Men jag kan inte riktigt röra mig. Så jag orkar inte upp och dansa. Bedövar mig lite med några drinkar i stället. Haha. Mina kära vänner hade ju en bra start som dricker öl. Efter ett tag känns det bättre, men då har Annie försvunnit.
 Sista bilden innan hon försvann.

Nåja. Jag och Marina går efter ett tag upp till discot. Men där är det rätt öken. Eller dålig musik. Går tillbaks ner till danssalongen och ett rock coverband uppträder. Nu blir det roligt. Dom var duktiga. När kl är framåt tre så blir vi lite trötta och går för att lägga oss.

Vi hittar Annie i hytten. Sovandes och kramade en smörgås. Haha.

Dagen efter så mår Annie och Marina lite dåligt. Annie sover hela dagen. Tråk...Jag har så ont i armen, så jag kan inte bära, kan inte göra något egentligen. Anders kommer och hämtar oss sen i värtahamnen när vi väl kommer hem. Tack och lov för det. För få hem mig och väska hade jag aldrig klarat.

På vägen hem så börjar Cim kräkas. Stackars liten. Jaha. Magsjuka tänkte jag först. Men det var det inte. Cim kräks alltid innan han får hög feber. Sen när han kom hem fick han feber. 40 grader. Höll i sig i två dygn. Nelly får öroninflamation. Så jag har haft fullt upp.

Sen har jag hittat en släkting på Facebook. Min morfars farbror emigrerade till USA i början av 1900 talet. En av hans barnbarn har jag hittat. Jätte kul. Den sidan av släkten har ynglat av sig lite mer än morfars sida.
Så nu ska jag lära känna en släkting. Fick se ett kort av honom och han har morfars näsa och ögon. :-) Så roligt.


Ett test

Prövar att blogga från mobilen. :)

Akuten... Igen

Fullt upp som vanligt här med alla barnen Kan säga att vi var på akuten i går igen. Fast denna gång med Lucas. Känns som jag bor på sjukhuset. Nu ska jag fasiken lägga in sjukvårdsupplysningen som snabbnummer i telefonen.

Han blödde näsblod hela dagen i går. Nja inte konstant. Men säkert en 10 gånger och jag fick liksom aldrig stopp på det. Ringde sjukvårdsupplysningen mest bara för att kolla vad jag kunde göra för att få stopp på det. Fick rådet att åka direkt in till akuten. Jätte kul kl 20 en söndagskväll. Så vi fick åka till Karolinska. Andra sidan stan Sen efter ett par timmars väntan brände dom något kärl i näsan på honom och vi fick åka hem. Vi var hemma vid halv ett. Kul.. Så lucas fick vara ledig i dag. Ville inte tvinga upp honom kl 6 i morse. Han har även order om att ta det lungt. Så pass det går för en 6 åring Mest besviken var han på att han inte skulle få dricka varm choklad på ett par dagar.
 

Skönt att pappa fortfarande var här så vi kunde åka både jag och Anders till sjukhuset.